Llagosta amb ous frits, el plat de l’estiu

Si hi ha un plat que simbolitzi aquest estiu de 2019 és la llagosta amb ous frits. Encara que a Es Torrent ho preparem des de fa ja més d’un lustre sota petició expressa dels nostres clients, hem acabat incorporant-lo a la carta per l’enorme popularitat que ha anat adquirint.

A la nostra cuina únicament ho elaborem amb llagosta vermella eivissenca, capturada pels pescadors de les confraries d’Eivissa. Són perfectament recognoscibles per l’etiqueta de color groc-verdós de la marca Peix Nostrum, que garanteix la seva captura seguint mètodes artesanals i sostenibles. És molt fàcil apreciar aquest identificatiu en els exemplars que conservem en el viver.

Com es pot veure en el vídeo anterior, el nostre xef, Pep Tur, prepara aquest plat cuidant molt els temps de cocció i utilitzant sempre producte viu. És una d’aquestes receptes que poden qualificar-se com a infal·libles. De fet, els ous i les patates per si sols ja resulten deliciosos, així que si a més incorporem un marisc tan noble i saborós com la llagosta d’Eivissa i impregnem tot amb l’oli que conté la seva essència, obtenim un veritable manjar.

Se sol servir una llagosta de 700 grams i un quilo per a dues persones. La varietat eivissenca, a diferència d’altres, es cria a la roca, no en el fang. A més, el Mediterrani no és tan càlid com altres mars. Tot això fa que tingui un sabor més intens i potent. És un producte únic en el món, que només existeix a les nostres illes, i del qual podem sentir-nos orgullosos. Bon profit!

 

No Comments

Post A Comment