Es Torrent i la costa d’Es Cubells

El municipi de Sant Josep, que ocupa el sud d’Eivissa, és el més extens de l’illa i el que més quilòmetres de costa abasta. Algunes de les platges més importants estan en el seu territori, com Ses Salines, Es Cavallet, Platja d’en Bossa o Platges de Comte. Es Torrent, no obstant això, espera en la zona d’Es Cubells, que és la més tranquil·la, abrupta i desconeguda del municipi. Destaca per les seves petites i pedregoses cales, situades sovint en la desembocadura dels torrents.

Es Torrent està pràcticament en l’extrem est de la mitja lluna que conforma la badia d’Es Cubells. Antigament, aquesta àrea era una de les més despoblades d’Eivissa i el seu epicentre, el propi poble Es Cubells, és relativament recent. L’església, situada a la part alta dels elevats penya-segats que envolten aquest tram de costa, va ser construïda en 1941, pocs anys després de la fundació de la parròquia, i no va ser conclosa fins a 1958. Per aquesta raó, és el més recent de tots els temples rurals d’arquitectura típicament eivissenca que existeixen a l’illa.

El Cap Llentrisca, en la punta oest, marca el principi de la badia d’Es Cubells. A continuació se situa la cala del mateix nom, només accessible per mar o després d’una llarga caminada per un carrerany poc segur. Es tracta, no obstant això, d’un dels racons mariners més autèntics de l’arxipèlag, ja que està replet de varadors freqüentats per pescadors de l’entorn. A continuació, una successió de petites cales de grava i aigües cristal·lines, algunes aïllades, fins a la Platja d’Es Cubells, al peu de la mateixa església. El mirador d’aquesta ofereix una perspectiva excepcional de tota la badia.

Després d’un extens tram de penya-segats sense cales, s’arriba a Sa Caixota, costa també rocosa dins de la urbanització Vista Alegre. I a continuació ja es trova Es Torrent, que és igual d’abrupta però molt més petita i accessible tant per carretera com per mar. La nostra cala constitueix l’entrada a Porroig, la zona est de la badia. A partir d’aquí, la costa es torna baixa, les platges s’allarguen progressivament i comença l’Eivissa més multitudinària. T’esperem, per tant, en la zona més afable del sud d’Eivissa.

Tags:
, ,
No Comments

Post A Comment