Es Torrent tanca els dimecres al setembre i octubre, per a descans del personal

Per primera vegada en la nostra història, en el restaurant Es Torrent hem decidit tancar un dia a la setmana per a descans del personal. Serà els dimecres i aquesta jornada començarà a ser efectiva el 8 de setembre, prolongant-se durant tot aquest mes i el d’octubre, fins al final de la temporada.

En Es Torrent, sens dubte, recordarem aquesta temporada de 2021 com una de les més intenses de tota la nostra història, per l’elevada activitat i l’antelació de les reserves, que ha provocat que en alguns mesos no puguem acceptar taules excepte a tres i quatre setmanes a la vista. Aquesta intensitat de treball i durant tants mesos ens ha portat a prendre la decisió de modificar el nostre calendari d’obertura.

Cal recordar que en aquest 2021 el nostre restaurant ha complert 35 anys d’història. A principis de la dècada dels anys vuitanta, Es Torrent era una cala rocosa i aïllada, que romania deserta pràcticament tot l’any. Xico Sala va instal·lar aquí per primera vegada, en 1986, un quiosc de fusta que havia funcionat un temps a la platja de Cala Vedella. Llavors la plantilla la componien tres persones: un cuiner, un cambrer a de la barra i Xico, que atenia la dotzena de taules de la terrassa. Llavors, el quiosquet estava més pròxim a la vorera de la mar, a la zona on avui se situen algunes taules i part del balneari.

A més de peix al forn, s’oferien arrossos i fins i tot plats de carn. Però, amb el temps, Xico va decidir especialitzar-se únicament en plats mariners. Quan concloïa la temporada, amb les pluges d’octubre, Es Torrent es desmuntava íntegrament i a la cala no quedava rastre del restaurant.

Als vuit anys de muntar i desmuntar el quiosquet, Xico va poder situar el restaurant en un terreny al costat de la platja. No obstant això, no va voler oblidar aquells primers temps i va integrar el vell quiosc de fusta en el menjador interior, que avui continua sent la barra de Es Torrent. De l’equip de tres persones s’ha passat a més de vint, 7 de les quals estan a la cuina, comandades pel xef Pepe Tur, que és el cinquè que dirigeix els fogons del restaurant. La resta s’ocupen de la sala, coordinats pel maitre, Vicent Tur, el més veterà de l’equip, amb una antiguitat que ja supera els vint anys. Les taules han passat de la dotzena a la trentena i cada temporada se serveixen 14 tones de peix fresc -quatre d’elles de gall de Sant Pere-, a més de 25.000 clients.

No Comments

Post A Comment