Es Torrent a l’hivern

El restaurant Es Torrent obre les seves portes des del mes d’abril a la fi d’octubre, coincidint amb el temps afable que caracteritza l’illa durant la primavera, l’estiu i el principi de la tardor. Durant aquests set mesos, la platja presenta la seva versió més paradisíaca, amb una aigua calma i transparent ideal per al bany, i una temperatura més elevada; i també més animada, per la presència de les persones que tenen una segona residència a l’illa i els viatgers que van arribant.

A l’hivern, no obstant això, Es Torrent ofereix la seva versió més solitària. La terrassa queda recollida, sense taules ni cadires, igual que el balneari, buit de gandules. Passejar per la cala, en aquesta època tranquil·la, és també una maravella. Els nombrosos iots i llanxes que a l’estiu fondegen a Porroig ja no hi son i la sensació de badia buida, on únicament la naturalesa s’imposa, resulta fantàstica. En els dies assolellats de l’hivern, sense vent, l’aigua està igual que a l’estiu i adquireix aquestes tonalitats maragda que sedueixen.

Qui tingui l’ocasió de gaudir d’aquest paisatge superb, no hauria de deixar de caminar fins al moll que hi ha a la dreta de la vorera i, des d’allí, observar la cala veïna, Sa Caixota, amb el seu penya-segat de terra vermella. O asseure’s prop de l’aigua i escoltar el so dels codols que arrossega el vaivé de la mar.

Hi ha dies en què els corbs marins s’apostan en els esculls més pròxims al moll, mentre descansen entre capbussada i capbussada a la recerca de peixos amb els quals alimentar-se. De tant en tant, la remor del motor d’un llaüt d’algun pescador de Porroig interromp aquest silenci, mentre s’allunya a poc a poc per l’horitzó a la recerca del seu lloc favorit per a provar sort amb el volantí o el curricà.

En realitat, Es Torrent, constitueix una excel·lent metàfora del qué és Eivissa. A l’estiu, meravellosa, assolellada i amb una atmosfera única, vinculada a la seva gent variada, la seva gastronomia i un estil de vida hedonista. A l’hivern, més tranquil·la i confrontada a la seva aclaparadora naturalesa. Val la pena gaudir Es Torrent de les dues maneres.

No Comments

Post A Comment