Eivissa a l’hivern: l’altra cara de la illa

Tots aquells que coneixen bé l’illa i l’han visitat en diferents èpoques de l’any coincideixen: Eivissa posseeix dues cares. Alguns fins i tot afirmen que en té moltes més i subratllen la seva capacitat camaleònica per adaptar-se a les necessitats, apetències i il·lusions de cada persona.

Tinguin o no raó, del que no hi ha dubte és que l’Eivissa de l’hivern és radicalment diferent a la de l’estiu. Quan conclou la temporada turística, no només es buiden les platges i les carreteres; l’illa sencera muda de pell i es torna tranquil·la i introspectiva. Molts dels eivissencs que treballen en la indústria turística s’han acostumat a mantenir aquest ritme estacional i aprofiten l’aturada hivernal no només per descansar i dedicar més temps a les seves famílies, sinó també per innovar i planificar la següent temporada. Una cosa que ocorre amb una especial intensitat en el sector de la restauració. Les revolucions que experimenten els nostres clients a l’estiu sempre es gesten durant la calma de l’hivern.

dsc03533-post-2-ibizas

Els qui coneixen la història d’Es Torrent saben que va començar sent un petit quiosquet de fusta amb poc personal i una carta senzilla i limitada. Després de superar tres dècades d’història, encara que ens agrada mantenir l’essència de ‘xiringuito’, hem passat a un local de majors dimensions, amb millors comoditats i un gran equip de professionals que treballen amb una llista molt més extensa de productes i tècniques, amb tal d’oferir una experiència gastronòmica especial als nostres clients. La suma dels petits canvis que s’han anat acumulant fins a arribar al que som avui dia, són fruit de la serenitat de l’hivern.

Des del punt de vista gastronòmic, l’illa també canvia en un 100%. A l’estiu existeix una oferta il·limitada de productes exportats, que es fusionen amb els quals genera la pròpia illa. A l’hivern, no obstant això, ens quedem molt més amb el nostre. El mar ens ofereix altres espècies, els camps altres verdures i és ara quan els boscos comencen a proporcionar-nos els seus millors fruits: bolets, caça…

p1300153-post-2-ibizas

Els pobles segueixen mantenint certa activitat, però notablement més reduïda, deixant-nos temps perquè ens retrobem els qui vivim aquí tot l’any. Ara és quan més gaudim els nostres costums i tradicions amb la família, els veïns i els amics, pels quals a l’estiu tenim poc temps.

Alguns, quan s’acosten a Eivissa a l’hivern, se sorprenen de la calma i troben a faltar l’illa desenfrenada i inesgotable de l’estiu. No obstant això, aquesta Eivissa resultaria impossible sense la desacceleració de l’hivern; sense temps per pensar en altres plats, descobrir proveïdors i concebre nous serveis. És una realitat intrínseca a la illa. En Es Torrent portem tota la vida comprovant-ho.

No Comments

Post A Comment