Quan és el millor moment per a viatjar a Eivissa?

Són molts els viatgers que es plantegen aquesta pregunta abans de planificar el seu viatge, especialment aquells que encara no coneixen bé l’illa o l’han visitat en comptades ocasions i encara no saben les diferències i matisos que van variant segons les diferents èpoques. En qualsevol cas, trobaríem tantes respostes com residents.

A Eivissa, cada estació es viu de manera diferent i ofereix una visió completament diferent de l’illa. La primavera que ara vivim es caracteritza per la verdor dels camps, que encara conserven la frescor de l’hivern, convertint-se en un esclat de flors pertot arreu. És l’època dels dies eterns, ja que fosqueja més enllà de les nou de la nit, permetent gaudir d’excursions durant moltes hores. El nostre clima assolellat, a més, fa possible que ja es puguin gaudir de banys a les platges i tots els negocis turístics ja estan oberts, així que l’oferta és il·limitada. És Torrent també obre a la primavera, moment en què reprenem la nostra oferta gastronòmica a base de peixos i arrossos, que preparem seguint les receptes dels mariners.

L’apogeu d’Eivissa, no obstant això, arriba a l’estiu, quan als atractius naturals i gastronòmics se suma l’ambient festiu i l’atmosfera cosmopolita que  envolta els barris que a l’hivern queden més apagats, com el port d’Eivissa, amb els seus carrerons sinuosos replets de comerços. Els dies són més calorosos i obliguen a gaudir de la mar a les platges i cales de l’illa. Són els dies en què els clients de Es Torrent gaudeixen de llagostes, bullit de peix i llargs banys a la riba de la cala.

Amb la tardor els dies continuen sent assolellats, encara que s’intercalen amb jornades de pluja. És temps de menjar els deliciosos raors i els rovellons silvestres que brollen en els boscos a l’ombra dels pins. La cara turística d’Eivissa va apagant-se a poc a poc, donant lloc a una versió més afable, silenciosa i vinculada a la naturalesa, que a molts els encanta. El nostre restaurant encara segueix obert unes setmanes, per a gaudir del particular clima i els productes gastronòmics de la temporada.

El fervor estiuenc troba el seu opost en la tranquil·litat hivernal. Eivissa continua sent una illa amb majoria de dies de sol, però la temperatura de la mar ha baixat i només els valents s’atreveixen a capbussar-se, encara que són molts els que prenen el sol i gaudeixen de l’arena. Eivissa es refugia llavors als pobles d’interior, en les activitats populars i els qui es dediquen al turisme gaudeixen d’unes merescudes vacances. També Es Torrent!

Fets tots aquests aclariments, la nostra postura és clara. A la pregunta: Quan és el millor moment per a viatjar a Eivissa?, la resposta és “ara”. Amb independència de l’estació en què es plantegi.

No Comments

Post A Comment