Ports esportius a Eivissa: pels que vénen a Es Torrent amb vaixell

Encara que hi ha una còmoda carretera que condueix fins a pràcticament la vorera d’Es Torrent, són molts els clients que ens visiten per mar, fondejant enfront de la cala. Alguns ens pregunten sovint sobre la infraestructura local de ports esportius, ja que sovint troben dificultats per reservar un amarratge. A través d’aquest post volem oferir-lis una resposta útil i reunir tota la informació important.

A Eivissa existeixen un total de vuit ports esportius amb servei de lloguer d’amarratges, repartits entre els tres principals ports de l’illa: Eivissa ciutat, Sant Antoni de Portmany i Santa Eulària des Riu. Són els següents:

Sovren Ibiza: La marina més recent, inaugurada en 2017, està destinada a grans megaiots, d’entre 60 i 185 metres d’eslora. Posseeix 16 amarratges, que ocupen la major part de la franja del port d’Eivissa situada al peu del barri de la Marina, entre el mur d’abric del port i la denominada plaça del Martell, on se situa l’estació marítima.

Marina Botafoc: Disposa de 428 amarratges per a embarcacions de fins a 30 metres d’eslora. Se situa a l’altre costat de la badia d’Eivissa, a l’extrem més proper al far d’Es Botafoc. Compta amb múltiples serveis i unes vistes excepcionals de les muralles.

Marina Ibiza: Situada a continuació de la Marina Botafoc, més prop d’on comença la Avinguda Juan Carles I, compta amb 379 amarratges per a vaixells de fins a 60 metres d’eslora. Ofereix també múltiples serveis.

Club Náutico Ibiza: Una de les institucions nàutiques amb més solera de la ciutat. Compta amb 300 amarratges, encara que 270 pertanyen als socis. Els trenta restants, així com aquells que queden alliberats provisionalment, es lloguen per a eslores màximes de 20 metres. El Club Náutico Ibiza està situat a la Avinguda de Santa Eulària, a continuació de l’estació marítima des d’on parteixen els ferris cap a Formentera.

Ibiza Magna: Al costat del barri de la Marina, entre el Martell i el principi de les andanes del port. Compta amb solament 85 amarratges, però per a vaixells amb eslores de fins a 60 metres.

Club Nàutic Sant Antoni: Amb unes instal·lacions renovades fa pocs anys, ofereix múltiples serveis, amb l’avantatge de trobar-se en la costa de ponent, en ple centre de Sant Antoni. Disposa de 578 amarratges per a embarcacions de fins a 50 metres d’eslora. Una part d’ells estan ocupats pels seus socis. A l’estiu també gestiona un parc de boies ecològiques situades a la meitat de la badia de Portmany.

Port de Sant Antoni: Gestionat per l’organisme públic Ports dels Illes Balears, se situa també al centre de Sant Antoni, abans del moll pesquer. Posseeix 245 amarratges per a llanxes i iots de fins a 15 metres d’eslora.

Marina Santa Eulalia: La Marina de Santa Eulària concentra un total de 763 amarratges, per a vaixells de fins a 25 metres d’eslora. Disposa de múltiples serveis i el centre de la localitat es troba a un lleuger passeig de distància.

puertosdeportivos1

No Comments

Post A Comment