De mercats per Eivissa

Gran part de la màgia d’un restaurant radica en la selecció dels productes que serveixen de base per a la confecció de la seva carta. La qualitat d’aquests està relacionada amb la cerca d’uns proveïdors fiables, que garanteixin el subministrament amb regularitat i la qualitat màxima que els requerim. En Es Torrent comptem amb un bon nombre de proveïdors directes (peixateries, agricultors, productors d’oli, carnissers…), però sobretot som d’anar al mercat. Ens encanta arribar a l’hora adequada als nostres punts de venda favorits i escollir entre el gènere més fresc que acaba de desembarcar o que encara fa olor de la terra d’on ha estat arrencat.

Eivissa, a més, és una illa amb una llarga tradició de mercats. El més antic en vigor és el Mercat Vell, al peu de les muralles d’Eivissa, on encara queden llocs on s’ofereix una fruita de gran qualitat. Està a la Plaça de la Constitució, on els antics pagesos ja acudien a vendre el seu gènere abans que existís aquest edifici. Va ser construït amb forma de templet grec en 1872.

DSC_2461

En estar situat en una zona per als vianants, dificulta que els restaurants, que sempre anem amb presses, ho utilitzem de forma regular. Per això, al que acudim de manera fixa és al Mercat Nou (C/ Canàries, 5), a l’antic eixample de la ciutat, ben a proa del Parc de la Pau. Allí no només trobem un bon nombre de peixateries de qualitat, sinó tendes de verdures on complementem aquells vegetals que se’ls han esgotat als nostres agricultors de capçalera, carnisseries, parades d’espècies… Es tracta del major mercat que hi ha a l’illa i el que ofereix major varietat, però no és l’únic.

El següent en dimensions és Es Mercat de Santa Eulària des Riu (C/ del Sol, s/n), que, encara que es troba massa allunyat per al nostre dia a dia, ofereix excel·lents peixateries i tendes de carn i fruita. Es troba situat a la zona que hi ha darrere de l’Ajuntament, al costat del pàrquing. A Sant Antoni, així mateix, existeix un mercat petit, en desús, amb pocs llocs encara que ofereixen alta qualitat: Es Clot Marès (C/ Bartomeu Vicent Ramon).

DSCN0030

A ells cal sumar els nombrosos mercats pagesos de verdures que poden trobar-se a diferents zones de l’illa. El de la capital se situa al carrer de Vicent Serra i Orvay, 16, i el de Sant Antoni al costat del pàrquing de Ses Variades, al carrer Madrid amb Vara de Rei.

També existeixen petites zones comercials, a les quals es pot trobar de tot. La més destacada i propera a nosaltres és Can Bellotera, a la carretera de Sant Josep a Eivissa, km 1,6. Hi ha pràcticament de tot: peixateria, carnisseria, tenda de verdures, celler de vins…

Molts clients ens pregunten on adquirim els productes que els servim en el plat. Aquest post constitueix una resposta bastant aproximada a la realitat. Encara que, per descomptat, ens agrada reservar-nos alguns secrets. Bon profit!

P1130555

No Comments

Post A Comment